e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Επίσκεψη γνωριμίας του νέου Μητροπολίτου Αξώμης Δανιήλ στην Ελληνική Κοινότητα Addis Ababa










Σήμερα το πρωί, 8 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελληνική Κοινότητας Αδδίς Αμπάμπα. Εκεί τον υποδέχθηκε θερμά ο Εντιμ. Πρόεδρος κ. Δημήτριος Συκάς και ο Γεν. Γραμματέας κ. Πολύβιος Βαλεντής, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αδδίς Αμπάμπα κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα εκδηλώσεων του αγγλόφωνου σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας, το οποίο αριθμεί 1150 μαθητές, οι οποίοι, εκτός των άλλων βασικών μαθημάτων, διδάσκονται και την ελληνική γλώσσα.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου, παρουσίασαν εόρτιο πρόγραμμα με αφορμή την "Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού".

Ο νέος Μητροπολίτης έγινε δεκτός με πολλή χαρά από το σύνολο των μαθητών, προς τους οποίους ομίλησε για την σπουδαιότητα της Ελληνικής γλώσσας, την παγκοσμιότητα και οικουμενικότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: