e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Σταυροπροσκύνηση 2019 στην Pretoria της South Africa και Δοξολογία για την ελληνική επέτειο του 1821


Σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 31η Μαρτίου 2019, στον περικαλλή και μεγαλοπρεπή Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της μεγαλουπόλεως Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, αφενός μεν τιμήθηκε ο Τίμιος Σταυρός, αφετέρου δε -εκ μεταφοράς για να διευκολυνθούν τα σχολεία- έγινε η Δοξολογία για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της Ελλάδας. 
     Της εόρτιας Ευχαριστιακής και Εθνικής Συνάξεως προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνός, ενώ για όλα είχε άριστα μεριμνήσει ο άξιος Εφημέριος, Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης, με τους συνεργάτες τους. 
     Παρόντες ήταν όλοι οι τα πρώτα φέροντες της ελληνικής Διασποράς, πάμπολλοι νέοι, οι οποίοι μάλιστα, μετά το τέλος των ιερών τελετών, χόρεψαν δημοτικούς χορούς στην Κοινοτική Αίθουσα και καταχειροκροτήθηκαν από όλους.
































Δεν υπάρχουν σχόλια: