e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

"Στίχοι επιτοίχιοι" Ανδρέα Κάλβου, από το Κέντρο Λόγου Μπανάτου "Αληθώς" στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών



24 και 25 Μαρτίου 2019, ώρες 8-10 μ.μ.

[Η ανωτέρω φωτογραφία είναι μακέτα]
Με την ευκαιρία των εορτασμών του «Έτους Κάλβου 2019», έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 150 χρόνια από το θάνατό του Εθνικού Ποιητή Ανδρέα Κάλβου (1869-2019) και στο πλαίσιο των εορτασμών της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021), η Bauhaus πρόσοψη του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών θα λουστεί με φως-ποιητικό˙ θα προβληθούν, δηλαδή, χειρόγραφοι στίχοι του ποιητή που έχουν σχέση με την Ελληνική επανάσταση και τις μάχες των Ελλήνων.

Σύλληψη Ιδέας – Σχεδιασμός Εγκατάστασης: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας
Έφορος 2η Εφορείας ΠΜ: ΤΞΧΟΣ Δημήτριος Καραμούζας
Συντονισμός και Επεξεργασία Υλικού: Δήμητρα Καρλή
Εξοπλισμός: Ιωάννης Κοροδήμος
Υποστήριξη: ΥΠΛΓΟΣ Βασίλειος Κείος, ΑΝΘΧΟΣ Αλέξανδρος Ηλιάδης, Λεωνίδας Δουμουλιάκας, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Μάριος-Ηρακλής Τζερεμές, Θεόδωρος Κωστόπουλος

www.warmuseum.gr  •   Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2  •  Μετρό Ευαγγελισμός








Σημείωση σύνταξης Νυχθημερόν:

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, ότι η ανωτέρω -επί θύραις- δράση του Πολεμικού Μουσείου είναι ιδέα του μόνιμου συνεργάτη μας Ιωάννη Πορφύριου Καποδίστρια, πτ. Συντήρησης Έργων Τέχνης, ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του εκεί παράγοντας -το κατά δύναμιν- πολιτιστικό έργο, προβάλλοντας μάλιστα εν προκειμένω τον Μεγάλο Ιεροψάλτη της Ελληνικής Ποιήσεως: Ανδρέα τον Κάλβο και "φιλόπατρι" Ζακύνθιο!

Αξίζει να υπομνησθεί ότι η εν λόγω δράση του Πολεμικού Μουσείου πρωτοπαρουσιάστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2019, επί του τοίχου του περίοπτου ναού της Παναγούλας Μπανάτου, εδώ στη Ζάκυνθο, κατά την διάρκεια της βραδιάς προς τιμήν του Ανδρέα Κάλβου, που διοργανώθηκε από το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου ΑΛΗΘΩΣ και ιδιαίτερα επαινέθηκε από όσους παρακολούθησαν το πρωτότυπο αυτό video installation. 

Αύριο και μεθαύριο (24 και 25.3.2019) οι Αθηναίοι και όσοι βρεθούν στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από τις 8 έως τις 10 μ.μ., θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν ποίηση και στίχους επιτοίχιους του Κάλβου. 

[Δείτε ακολούθως το video installation από τη βραδιά Κάλβου στο Κέντρο Λόγου ΑΛΗΘΩΣ και το κανάλι μας στο YouTube:]




Δεν υπάρχουν σχόλια: