e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τις Γενικές Προξένους διαφόρων κρατών στη Χάλκη


Ολοήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου ε.ε., εορτή της Αγίας Μυροφόρου Μαγδαληνής, στην Ι. Μονή και Σχολή της Χάλκης

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος υπό του πατριαρχικού διακόνου της σειράς κ. Αετίου, κατέφθασε στη Μονή και Σχολή της Χάλκης, έχοντας μαζί του από το διεθνές Διπλωματικό Σώμα στην Κωνσταντινούπολη την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, την Γενική Πρόξενο της Σερβίας κ. Ιvana Pejovic, την Γενική Πρόξενο της Σλοβακίας κ. Veronika Lombardini, την Γενική Πρόξενο της Πολωνίας κ. Joanna Pilecka, την Γενική Πρόξενο της Κροατίας Δρ. Ιvana Zerec και την Αναπληρώτρια Γενική Πρόξενο της Βρετανίας κ. Lorraine Fussey.

Στην επίσκεψη παραβρέθησαν, επίσης, οι φοιτητές με το πρόγραμμα Erasmus και Ρώσοι φοιτητές της Θεολογίας από τη Μόσχα. Ακόμη, παραβρέθηκε ο δικηγόρος και δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό κανάλι 4Ε κ. Μιχάλης Πετρόπουλος, με όμιλο προσκυνητών.

Ο Παναγιώτατος φιλοξένησε στην Μονή και Σχολή τους επισήμους προσκεκλημένους του, συνεργάσθηκε μετά του Ηγουμένου Θεοφιλ. Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου και των πατέρων της Μονής, συνομίλησε με τους φοιτητάς, του απηύθυνε συμβουλές και τους απένειμε διάφορες ευλογίες (δώρα).

Αργά το απόγευμα ο Παναγιώτατος επέστρεψε εις το Φανάρι.

Χθες, Κυριακή, 21 Ιουλίου ε.ε., μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε στο νέο Συνοδικό της Μονής και Σχολής η παρουσίασις του βιβλίου της κ. Δέσποινας Ντίνας, με τίτλο «Μια Ανάγνωση Των Απομνημονευμάτων Του Στρατηγού Μακρυγιάννη Με Ιατρική Ματιά».

Το δε Σάββατο, 20 Ιουλίου ε.ε., του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, ετελέσθη Θεία Λειτουργία από τους πατέρες της Μονής στο νότιο κλίτος του Ιερού Ναού, το τιμώμενον επ' ονόματι του Προφήτου Ηλιού.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: