e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα με με τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας Justin Welby


On Thursday, 19 September 2019, His Eminence Archbishop Nikitas visited His Grace Justin Welby, Archbishop of Canterbury.-

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αναγνωστόπουλο, συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 18 Σεπτεμβρίου 2019, με τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας Justin Welby στο Lambeth Palace του Λονδίνου.

Οι δύο Αρχιεπίσκοποι συζήτησαν σημαντικά θέματα που άπτονται των ποιμαντικών τους ανησυχιών στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα για την ανθρώπινη δουλεία και τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Justin Welby συνεχάρη για μια ακόμα φορά τον Αρχιεπίσκοπο Νικήτα για την εκλογή του και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το σημαντικό έργο και τον ρόλο που διαδραματίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στην Ορθόδοξη Διασπορά.

Οι δύο εκκλησιαστικοί ηγέτες επιβεβαιώνοντας την άριστη μέχρι τώρα συνεργασία τους συμφώνησαν στη συνεχή επικοινωνία και κοινή συνεργασία τους για την πνευματική πρόοδο και αρμονική συμβίωση των Ορθοδόξων και Αγγλικανών του Ηνωμένου Βασιλείου.








Δεν υπάρχουν σχόλια: