e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Κουρά νέου Μοναχού στη Μονή Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου εν Ζακύνθω. Έλαβε το όνομα "Δραγανίγος"


Απόψε, 4 Δεκεμβρίου 2019, μετά το πέρας του Εσπερινού του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγούμενό της, Αρχιμανδρίτη Διονύσιο, η Κουρά ενός νέου Μοναχού, του Δοκίμου Σταύρου Σουρή, καταγόμενου από τη Σάμο

Σημειωτέον ότι το όνομα που έλαβε κατά την Κουρά είναι "Δραγανίγος". Το όνομα αυτό είναι το κατά κόσμον όνομα του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω και κατά καιρούς δίδεται σε Μοναχούς της εν λόγω Αυτοκρατορικής και Σταυροπηγιακής Μονής.

Ο νέος Μοναχός Δραγανίγος θα χειροτονηθεί Διάκονος μεθαύριο, 6.12.2019, από τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Νικολάου Μουζακίου Ζακύνθου.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: