e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Χριστούγεννα 2019 στο Lake Sebu, Philippines


Christmas in Lake Sebu, Philippines Χριστούγεννα στο Λέικ Σεμπού, Φιλιππίνες

Χριστούγεννα 2019 στο Sorsogon, Philippines


Christmas at Saint Eleftherios Orthodox Church in Sorsogon, Philippines 
Χριστούγεννα στον Ορθόδοξο Ναό Αγίου Ελευθερίου στο Σόρσογκον, Φιλιππίνες

Χριστούγεννα 2019 στο Kisulan, Davao, Philippines


Christmas in Kisulan, Davao, Philippines 
 Χριστούγεννα στο Κισουλάν,Νταβάο, Φιλιππίνες

Χριστούγεννα 2019 στην πόλη Brasov της Ρουμανίας


Χριστούγεννα 2019 στον Ναό Biserica Buna Vestire (Εκκλησία του Ευαγγελισμού) στην πόλη Brasov (Μπρασόφ) της Ρουμανίας.

Χριστούγεννα 2019 στον νέο Καθεδρικό της Μητροπόλεως Μπραζαβίλ στο Pointe-Noire


Με κατάνυξη και πνευματική ευφορία εορτάσθηκε η Γέννηση του Θεανθρώπου σε όλες της Ενοριακές Κοινότητες του Κονγκό-Μπραζαβίλ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ετέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον νέο Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire (εγκαινιάσθηκε την 17η Φεβρουαρίου 2019 από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄), κατά την οποία ανεγνώσθη η Πατριαρχική Εγκύκλιος επί τη Δεσποτική Εορτή.

Η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων 2019 στη Μητρόπολη Αθηνών


25.12.2019    
Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος | Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Ας αναγνωρίσουμε σε κάθε άνθρωπο δίπλα μας, στον πεινασμένο, στον ξένο, στον φυλακισμένο, στον άρρωστο, τον ελάχιστο αδελφό του Χριστού. Ας αναγνωρίσουμε επίσης γύρω μας την ὀμορφιὰ τοῦ κόσμου, φανερὴ καὶ κρυμμένη. Ας είναι φέτος τα Χριστούγεννα ευκαιρία αληθινής Λατρείας», αναφέρει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, το οποίο αναγνώστηκε σήμερα σε όλους τους ναούς της Αθήνας.

Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών, ενώ συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Αβύδου κ. Κύριλλος και Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τα Χριστούγεννα ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Χριστούγεννα 2019 στον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε σήμερα το πρωί τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων για την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία. 
     Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ ανέγνωσε το Μήνυμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και στο τέλος δέχθηκε τις ευχές των ενοριτών για την ονομαστική εορτή του.

Εορτάζοντας Χριστούγεννα 2019 στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου


Με ψυχική αγαλλίαση και αναπεπταμένες τις καρδιές εορτάσαμε σήμερα το πρωί (25η Δεκεμβρίου 2019) την υπέρ νουν Γέννα του Κυρίου Ιησού, του "ηλίου της δικαιοσύνης", στον περίβλεπτο Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στην Ενορία Μπανάτου εν Ζακύνθω. 
     Ικανός αριθμός εκκλησιασθέντων αναπέμψαμε κατανυκτικούς ύμνους προς τον Ενανθρωπήσαντα Θείο Λόγο, μάλιστα δε κατά το ζακύνθιο μουσικό ιδίωμα, το οποίο ανέκαθεν τέρπει ευφρόσυνα τους πιστούς. 
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ανέγνωσε -ως είθισται-  το επίκαιρο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, πλήθος δε των παρισταμένων προσήλθε στο Άγιο Ποτήριο της Ζωής, για να μεταλάβει σεβαστικά Σώματος και Αίματος του "Παιδίου νέου"
     Τον καλλίφωνο Χορό των Ιεροψαλτών απετέλεσαν οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Σπυρίδων Σαρατσένος, Διονύσιος Μούσουρας και Σωτήριος Στραβοπόδης. 
     
     [Ακολουθεί φωτορεπορτάζ, για το οποίο μερίμνησε ο συνεργάτης μας Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας:]

Το Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την εορτή των Χριστουγέννων 2019 [video]

Χριστούγεννα 2019 στην Addis Ababa της ΑιθιοπίαςΜε τη συγκινητική προσέλευση δεκάδων Ορθοδόξων πιστών της Αιθιοπίας, εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς η μεγάλη δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπάμπα.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του οικείου ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ.

Χριστούγεννα 2019 στον Ναό της Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου


Πρωί της εορτής των Χριστουγέννων 2019 στον περικαλλή Ναό της Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου, λειτουργούντος του οικείου Εφημερίου, Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Κονίδη, ο οποίος εντέλει της Ευχαριστιακής Συνάξεως ευλόγησε κι έκοψε την παραδοσιακή Κουλούρα.

Χριστούγεννα 2019 στην Μπόχαλη Ζακύνθου


Πρωί της εορτής των Χριστουγέννων 2019 στον περίοπτο Ναό της Χρυσοπηγής Μποχάλεως Ζακύνθου, λειτουργούντος του οικείου Εφημερίου, Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Κεφαλληνού.

Οικουμενικός Πατριάρχης: "Το πεδίον μαρτυρίας του κληρικού είναι ο ναός και όχι τα διάφορα sites"


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Σε πανηγυρική και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα εορτάσθηκε στο Σεπτό Κέντρο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας η μεγάλη Εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 

Χριστούγεννα 2019 στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Δράκα Ζακύνθου


Χριστούγεννα 2019 σήμερα, στη μικρή Ενορία του Αγίου Δημητρίου Δράκα Ζακύνθου έγινε η εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη, λειτουργούντος του Εφημερίου π. Ιωάννου Ρένεση.

Αρχιερατική Λειτουργία των Χριστουγέννων 2019 στον Μητροπολιτικό Ναό πόλεως Ζακύνθου


Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου των Ξένων, ανήμερα των Χριστουγέννων 2019. Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. 
     Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης προεχείρισε Πνευματικό τον Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού, Μεγάλο Οικονόμο Διονύσιο Τσουκαλά.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Δεμέτης]

Όρθιος ο Άγιος Διονύσιος στη Θύρα Του, κατά το έθος, για τα Χριστούγεννα 2019


Κατά την τοπική παράδοση της Ζακύνθου, τα χαράματα των Χριστουγέννων, ο Ηγούμενος και οι πατέρες της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, "σηκώνουν" το σεπτό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου από τη Λάρνακά Του και Τον θέτουν στη "Θύρα" Του για εόρτια προσκύνηση από τους φιλέορτους και φιλάγιους.
     Τούτο έγινε και σήμερα τα ξημερώματα, παρισταμένου και του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. 
     Ακολούθως έγινε ο Όρθρος και η πρώτη Λειτουργία των Χριστουγέννων, προεστώτος του Καθηγουμένου Γέροντος Διονυσίου, το δε πρωί η δεύτερη Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο.
[Φωτογραφίες: Ημέρα Ζακύνθου
Βίντεο: ZanteTimes]

Πατριαρχική Λειτουργία των Χριστουγέννων εν Φαναρίω [live]


Η Πατριαρχική Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία σε απευθείας δορυφορική μετάδοση από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Χριστούγεννα 2019 στο Χονγκ Κονγκ


25η Δεκεμβρίου 2019 στο Χονγκ Κονγκ και μάλιστα στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Λουκά, προεστώτος της Ευχαριστιακής Συνάξεως του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου.