e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Επιτάφιος Θρήνος 2020 στην Παναγούλα Μπανάτου Ζακύνθου, κεκλεισμένων των θυρών [photos]


Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, αλλά με συντριβή καρδίας, όχι μόνο για το Θείο Πάθος, αλλά και για την απουσία απάντων των Ενοριτών και φίλων του Μπανάτου (εξαιτίας Κορονοϊού), έγινε απόψε (Μ. Παρασκευή, 17.4.2020) η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, ήτοι ο Όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. 

Ήταν εξόχως συγκινητικό πάντως ότι κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, η οποία μεταδιδόταν ζωντανά μες από το κανάλι της Ενορίας στο YouTube, γινόμασταν λήπτες υποστηρικτικών σχολίων εκ περάτων, από αγαπητούς κι ευλαβείς συναντιλήπτορες, οι οποίοι δήλωναν ευχετικά τη νοερή παρουσία τους στον ερημικό Ναό μας!



















































Δεν υπάρχουν σχόλια: