e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Κυριακή Β΄ Ματθαίου, 21.6.2020, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής Β΄ Ματθαίου, 21ης Ιουνίου, της μεγαλύτερης ημέρας του 2020 και τελευταία της φετινής Άνοιξης, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, για την Ευχαριστιακή Σύναξη της ημέρας. Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ομιλώντας απ' άμβωνος, αναφέρθηκε στην αλίευση απλών ανθρώπων εκ μέρους του Κυρίου Ιησού, για την διακονία του Ευαγγελίου στον κόσμο και στους αιώνες. 
     Αναφέρθηκε επίσης δι' ολίγων στον σήμερα μνημονευόμενο συντοπίτη μας, Ανδρέα Δ. Δρογγίτη, ένα χρόνο από την κοίμησή του, ο οποίος διακρίθηκε στην τοπική κοινωνία ως άνθρωπος φιλομαθής, ευγενικός, φιλόξενος, χαμογελαστός, αφήνοντας πίσω του μιαν εξαίρετη οικογένεια!
     Κατά την θεία Λειτουργία έψαλαν, κατά το ζακύνθιο ύφος της μουσικής, οι Ιεροψάλτες της Ενορίας κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Σπυρίδων Σαρατσένος.










































Δεν υπάρχουν σχόλια: