e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Ξενάγηση στην Έκθεση των Robert McCabe και Κατερίνας Λυμπεροπούλου "Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων"



Στο Μουσείο Μπενάκη πραγματοποιείται αυτό τον καιρό η Έκθεση των Robert McCabe και Κατερίνας Λυμπεροπούλου "Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων", κατ' αρχήν διαδικτυακά. Από το άνοιγμα των Μουσείων όμως έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020, η Έκθεση θα περιμένει το κοινό της στην Αίθουσα Σ. και Ε. Κωστοπούλου του Μουσείου Μπενάκη. Εννοείται ότι αναφέρεται στην ιστορία του κορυφαίου αυτού στροφαδινού μοναστικού συγκροτήματος (Καστρομονάστηρου), που έχει τις ρίζες του στον ΙΓ΄ αιώνα.

Σήμερα, την προετοιμασία του ανοίγματος της Έκθεσης επέβλεψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος από την εποχή που αρχιεράτευσε στη Ζάκυνθο μέχρι και σήμερα πασχίζει νυχθημερόν για την αποκατάσταση του εν λόγω μνημείου, μάλιστα δε μετά τους τελευταίους σεισμούς του 1997 και 2018, που το καταπλήγωσαν.

Την ξενάγηση έκανε η επιμελήτρια της Έκθεσης κ. Ελένη Αθανασίου. Τα κειμήλια που θα συμπληρώσουν την όλη προσπάθεια, προερχόμενα από το Εκκλησιαστικό Μουσείο της εν τη πόλει Ζακύνθου σημερινής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, θα μεταφερθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ήδη εγκρίθηκε η μεταφορά τους από την αρμόδια αρχή.

Οπτικο-ακουστικό υλικό: π. Σεραφείμ Κονίδης


































































Δεν υπάρχουν σχόλια: