e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Εόρτιος Εσπερινός για την Παναγία τη Βλαχέραινα στον φερώνυμο Ναό εν Βανάτω Ζακύνθου


Εσπέρας Τετάρτης, 1ης Ιουλίου 2020, στον Ναό της Βλαχέραινας Μπανάτου, ιδιοκτησίας της Οικογένειας Παράσχη, στο Μπανάτο της Ζακύνθου, για τον Εσπερινό των Καταθεσίων της τιμίας Εσθήτος της Παναγίας στον εν Κωνσταντινουπόλει Ναό των Βλαχερνών. 
     Από πλευράς ιερατικής παρόντες ήταν ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ξένος (πρώην Ιεροκήρυκας Ι. Μ. Ζακύνθου), ο οποίος μάλιστα ομίλησε δι' ολίγων προς το εκκλησίασμα και ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Από πλευράς ιεροψαλτών, το ψαλτήρι τίμησαν οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης. 
     Ως συνήθως, μοιράστηκαν οι άρτοι της τελεσθείσης Αρτοκλασίας και ακολούθησαν κεράσματα στην αυλή του Ναού, εκ μέρους των Οικογένειας Παράσχη. 
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]






































Δεν υπάρχουν σχόλια: