e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με υψηλόβαθμο στέλεχος της UNESCO


Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, στην Ι.Μ.Βαλουκλή, κατά τη διακοπή της πρωινής συνεδρίας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, τον Εντιμ. κ. Μounir Bouchenaki, ειδικό σύμβουλο της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και αυτό της προσφάτου μετατροπής της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμί. 

Στη συνάντηση παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Σασίμων κ. Γεννάδιος, Υπεύθυνος της Μονής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτατος, κατά το παρελθόν, είχε επισκεφθεί επισήμως την έδρα του διεθνούς Οργανισμού, όπου σε ειδική εκδήλωση απηύθυνε ομιλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: