e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Κυριακή Καλού Σαμαρείτη, 15.11.2020, στην Ενοριακή Κοινότητα της Αγ. Φωτεινής Pointe-Noire


Την Κυριακή 15η Νοεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής, στο προάστιο Mpaka του Pointe-Noire.

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ανακοίνωσε δι’ Εγκυκλίου την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και το απόγευμα του Σαββάτου σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της Μητροπολιτικής Περιφερείας Μπραζαβίλ, ώστε οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα σε συνεννόηση με τους Εφημερίους να μετέχουν της Ευχαριστιακής Συνάξεως εκ περιτροπής, εκτός των τελουμένων κατά την διάρκεια της εβδομάδος Θείων Λειτουργιών. Τούτο, διότι με απόφαση των υγειονομικών αρχών της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ, επιτρέπεται η συμμετοχή έως πενήντα πιστών σε κάθε ιεροπραξία κατά την παρούσα δυσχερή περίοδο.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος, γονυκλινής μαζί με το εκκλησίασμα, ανέπεμψε δέηση για την εξάλειψη της πανδημίας του Covid-19. Τέλος, προήδρευσε πολύωρης συσκέψεως με τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της Ενορίας.

Σημειώνεται ότι ο ως άνω Ενοριακός Ναός θεμελιώθηκε το έτος 2007 από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ κατά την επίσημη επίσκεψή Του στην χώρα, αρχιερατεύοντος του μακαριστού Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου, τότε Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής.

Ο πρώτος Ποιμενάρχης της αρτισυστάτου Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προχώρησε στην επανέναρξη των οικοδομικών εργασιών -οι οποίες είχαν διακοπεί από ικανού χρόνου ελλείψει οικονομικών πόρων- την 12η Οκτωβρίου 2014, ενώ την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 6ης Μαΐου 2018, ετέλεσε τα ιερά εγκαίνια του Ναού.
























Δεν υπάρχουν σχόλια: