e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Πολύ ενδιαφέρουσα η 4η δράση του "Lectures Αληθώς" περί Αρχαιότητας και Θεολογίας μες από την Ιλιάδα


Οι μορφωτικές δράσεις του "Αληθώς", δηλαδή του Κέντρου Λόγου Μπανάτου εν Ζακύνθω συνεχίζονται μες από το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμά του, ώστε να βρίσκεται κοντά στους θιασώτες του κατά το μακρύ διάστημα της νεότερης Καραντίνας, εξαιτίας του Covid-19, υπό τον γενικό τίτλο: "LECTURES ΑΛΗΘΩΣ".

Η 4η δράση του προγράμματος αυτού φιλοξένησε, με χαρά και ικανοποίηση, τον Πρωτοπρεσβύτερο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟ, Δρ Θεολογίας και Φιλόλογο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ι. Μητροπόλεως Κερκύρας, ο οποίος παρουσίασε με επιστημονική επάρκεια και πειθώ, το θέμα: "ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ. Μια απόπειρα διαλόγου μέσα από την Ιλιάδα του Ομήρου"Στην παρουσίαση του ενδιαφέροντος και απαιτητικού αυτού θέματος συμμετείχε ο κ. ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ, Οικονομολόγος - Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την μαγνητοσκόπηση της διάλεξης έκανε στην Κέρκυρα ο π. Δημήτριος Κοσκινάς, τα δε λοιπά τεχνικά ο Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας.

Η πρεμιέρα της παρουσίασης του π. Θεμιστοκλέους πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, μες από το κανάλι τού "Αληθώς" στο YouTube.


Δεν υπάρχουν σχόλια: