e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγ. Νικολάου στο Kapiri Mposhi της Κεντρικής Ζάμπιας


Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 τελέστηκε Θεία Λειτουργεία μετ' αρτοκλασίας στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, στο Kapiri Mposhi.

Ο Ναός, μετά την ολοκλήρωση εργασιών του Πνευματικού Κέντρου, στεγάζει τις ιεραποστολικές δραστηριότητες της τοπικής εκκλησίας, με προοπτική, μετά το πέρας των κτηριακών εργασιών, να λειτουργήσει ως ιεραποστολικό Κέντρο της Κεντρικής Ζάμπιας.

Ο Ναός χτίστηκε πριν από 55 χρόνια από την οικογένεια Παλαμίδη, παρέμεινε κλειστός για πολλά χρόνια και αργότερα καταλήφθηκε από προτεσταντικές Ομολογίες. Τα δυο τελευταία χρόνια ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης έστειλε τον ιθαγενή ιερέα της Μητροπόλεως π. Σίλβεστρο, ο οποίος αγαπά την Ορθοδοξία και την παράδοση, επιτελώντας αξιόλογο ιεραποστολικό έργο.

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή είχε από πάντα μία αξιοσημείωτη θέση έναντι των πολιτισμών που συναντούσε και στους οποίους σαρκωνόταν το Ευαγγέλιο. Για να μπορέσει το Ευαγγέλιο να βιωθεί στην οικουμενική του διάσταση, σε κάθε τόπο και σε κάθε εποχή, πρέπει να σαρκωθεί στις νοητικές και πολιτιστικές συνθήκες του ευαγγελιζόμενου λαού. Αυτός με τη σειρά του θα το εγκολπωθεί, θα το βιώσει και θα το εκφράσει, μέσω της δικής του πνοής, του δικού του ψυχισμού. Κάθε έθνος καλείται να ενεργοποιήσει την δική του έκφραση προκειμένου να καταστήσει πραγματικά δικό του το «Ευ-αγγέλιο».

Την προηγούμενη χρονιά στον Ναό έγιναν οι πρώτες βαπτίσεις και δημιουργήθηκε η πρώτη ενορία, σύντομα δε αναμένεται να διευθετηθεί το ιδιοκτησιακό.

Στην Πανήγυρη του Ναού συμμετείχε σύσσωμη η εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού Αγίου Ανδρέου Copperbelt, άνθρωποι σεμνοί, φιλότιμοι και συνεργάσιμοι προσέφεραν στην κοινότητα από το περίσσευμα της αγάπης τους.

Προσευχόμαστε στον αληθινό Θεό να οδηγήσει και άλλους κατοίκους της Ζάμπιας στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη!














Δεν υπάρχουν σχόλια: