e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ο Ακάθιστος Ύμνος 2020 ως "ατομική προσευχή" στη Φανερωμένη εν Βανάτω Ζακύνθου [video - photos]


Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου σήμερα, 3 Απριλίου 2020, με την απειλή του θανατηφόρου νέου Κορονοϊού επικρεμάμενη και τις εκκλησιές κλειστές για τους πιστούς. 
     Στο πλαίσιο αυτό, στην Ενορία μας εδώ στο Μπανάτο Ζακύνθου, στον Ναό της Φανερωμένης μας, αφενός μεν ο νεωκόρος μας κ. Ιωάννης Κοντονής στόλισε όμορφα το περίπυστο Εικόνισμα της Θεομήτορος και κάποια στιγμή, στην διάρκεια της ημέρας, κεκλεισμένων των θυρών, ο Εφημέριος π. Παναγιώτης, ως "ατομική προσευχή" (κατά την πρόβλεψη του νομοθέτη), απέδωσε εμμελώς ενώπιόν Της τους Χαιρετισμούς, τους οποίους δεν άκουσαν φέτος οι πιστοί μας λόγω της ανωτέρας βίας. 
     Είχαν όμως την ευκαιρία, από τις 6.30 έως τις 8 το εσπέρας, να έλθουν στον Ναό και ως "ατομική προσευχή" και αυτοί, να ανάψουν το κεράκι τους, να κλίνουν προσκυνηματικό γόνυ μπροστά στην Κυρά την Παρθένα, φέρνοντάς της μάλιστα και ωραία άνθη απ' τις αυλές τους. Περί τους δέκα προσκυνητές έφθασαν στον Ναό μας, εφόσον ήταν ανοικτός. 
     Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Ακάθιστος Ύμνος 2021 να ακουσθεί με γεμάτες εκκλησιές, δόξη και τιμή!!! Γένοιτο!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Ακάθιστος Ύμνος 2020, κεκλεισμένων των θυρών, στη Βιέννη της Αυστρίας


Κατὰ τὴν παροῦσα περίοδο, λόγῳ ἰσχύος τῶν αὐστηρῶν μέτρων γιὰ τὴν ἀντιμετώπιση τοῦ Κορονοϊοῦ, ὅλες οἱ Ἱ. Ἀκολουθίες τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Αὐστρίας θὰ μεταδίδονται ζωντανὰ μέσῳ διαδικτύου.

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: "Δύναμη και κουράγιο και θα νικήσουμε"


3.4.2020
Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος | Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Πρωτόγνωρες χαρακτήρισε τις σημερινές εικόνες με τους δρόμους έρημους και τις Εκκλησίες κλεισμένες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών, όπου τέλεσε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

Ο Ακάθιστος Ύμνος 2020 στο Παρίσι κεκλεισμένων των θυρών


Κεκλεισμένων των θυρών ετελέσθη η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. 

Ακάθιστος Ύμνος 2020 στη μικρή πόλη Beit Jala της Παλαιστίνης [live]


Απόγευμα Παρασκευής, 3ης Απριλίου 2020, στον Ναό της Παναγίας της παλαιστινιακής πόλης Μπετζάλα, δίπλα στη Βηθλεέμ, ψάλλεται η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, κεκλεισμένων των θυρών, όπως ορίζουν οι νόμοι της Παλαιστινιακής Αρχής για τον φόβο της εξάπλωσης του Covid-19. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Ο Ακάθιστος Ύμνος 2020 στο Φανάρι [live]


Απόγευμα, Παρασκευής 3ης Απριλίου 2020, ψάλλεται η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ από του Παραθρονίου, ψαλλόντων δε των κληρικών της Πατριαρχικής Αυλής.

Τηλεφωνική επικοινωνία Οικουμενικού Πατριάρχου και Καθηγητή Σωτήριο Τσιόδρα


Ὁ Ἐλλογ. κ. Σωτήριος Τσιόδρας, Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν καί Διευθυντής τῆς Ἐπιτροπῆς Λοιμωδῶν Νοσημάτων τοῦ Ὑπουργείου Ὑγείας, ἐπεκοινώνησε τηλεφωνικῶς πρός τήν Α. Θ. Παναγιότητα, τόν Οἰκουμενικόν Πατριάρχην, καί ἐξῃτήσατο τάς εὐχάς Αὐτοῦ διά τό ὅπερ τῷ ἔχει ἀνατεθῆ λίαν ὑπεύθυνον ἔργον κατά τήν παροῦσαν δυσχερῆ συγκυρίαν τῆς πανδημίας τοῦ κορωνοϊοῦ, ὁ δέ Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος τόν συνεχάρη θερμῶς καί ηὐχήθη εἰς τόν ἴδιον καί τούς συνεργάτας αὐτοῦ τήν ἐξ ὕψους δύναμιν καί ἐπιτυχίαν εἰς τάς προσπαθείας των ἐπί τῷ κοινῷ ἀγαθῷ, παρεκάλεσε δ’ ἐπί πλέον τήν αὐτοῦ Ἐλλογιμότητα ὅπως διαβιβάσῃ τήν Πατριαρχικήν εὐλογίαν καί τάς θερμάς εὐχάς Του εἰς τόν Ἐξοχ. κ. Βασίλειον Κικίλιαν, Ὑπουργόν Ὑγείας, εἰς ἐνίσχυσιν εἰς τό ἐμπεδόμοχθον ἔργον του.

Καταστόλιστη Παναγία λόγω Ακαθίστου Ύμνου. Ανοικτός ο Ναός της Φανερωμένης για "ατομική προσευχή"


Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου απόψε, 3η Απριλίου 2020, οι Ναοί μας και πάλι θα μείνουν αλειτούργητοι, διά τον φόβον της Πανδημίας εκ του Κορονοϊού. 
     Στην δική μας περίπτωση, ο νεωκόρος της Ενορίας μας κ. Ιωάννης Κοντονής, θέλησε να στολίσει με κρίνους -όπως κάθε χρόνο- την χρυσοξυλόγλυπτη Καθέδρα της Κυράς Φανερωμένης, έστω κι αν δεν αποδοθούν Χαιρετισμοί προς τη Χάρη Της. ΄Έτσι, την διακόσμησε υπέροχα, όπως δείχνουν και οι δημοσιευόμενες εδώ φωτογραφίες. 
     Σύμφωνα με την διάταξη της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, οι ενδιαφερόμενοι για "ατομική λατρεία" και απόδοση προσκυνήματος προς την Μητέρα της Ανθρωπότητας και του Λόγου του Θεού, μπορούν να έρθουν μέχρι τον Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο Ζακύνθου, ο οποίος -γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο- θα είναι ανοικτός από τις 6.30 έως τις 8 το εσπέρας. 
     Βοήθειά μας να είναι και καλή Λευτεριά από τον κίνδυνο εκ της Λοιμικής!

Προηγιασμένη θεία Λειτουργία στο Φανάρι, 3.4.2020 [live]


Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, λαμβάνει χώραν Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος, από του παραθρονίου, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄, ψαλλόντων δε των κληρικών της Πατριαρχικής Αυλής. Ουδείς άλλος εκκλησιάζεται, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την μη εξάπλωση του θανατηφόρου Κορωνοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ: