e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Συμμετοχή Μητροπολίτη Ζάμπιας στην 27η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας

 

Αθήνα, 17η Σεπτεμβρίου 2020

Στην 27η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας στην Αθήνα  συμμετείχε ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης  με την ιδιότητά του ως Συνδέσμου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο (ΠΑΠ), που λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία COVID-19 διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης. Κατά την εναρκτήρια τελετή ο Μητροπολίτης ανέγνωσε το χαιρετιστήριο μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου και, κατόπιν σεπτής ευλογίας και εντολής του ιδίου, απένειμε στον απερχόμενο Γενικό Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) Βουλευτή Δρ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον Σταυρό του  Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου για την αναγνώριση της προσφοράς στο ανθρωπιστικό και ιεραποστολικο έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Ο Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, νέος Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Τήν Πέμπτην, 4ην/17ην Σεπτεμβρίου 2020, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων, συνελθοῦσα εἰς κανονικήν Συνεδρίασιν αὐτῆς, ΡΙΕ΄ / 4ης/ 17ης Σεπτεμβρίου 2020, ὑπό τήν Προεδρίαν τῆς Α.Θ.Μ. τοῦ Πατρός ἡμῶν καί Πατριάρχου Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, ἐπεμελήθη διαφόρων θεμάτων τοῦ Πατριαρχείου καί ἔλαβε τάς κάτωθι ἀποφάσεις:

Η Νότιος Αφρική κήδεψε τον εξοχότερο Έλληνά της Γιώργο Μπίζο [5ωρο video + photos]


Η κηδεία του ακάματου υπερασπιστή του Νέλσον Μαντέλα, του ελληνικής καταγωγής δικηγόρου Τζορτζ Μπίζος, τελέσθηκε σήμερα σε μία σεμνή τελετή με περιορισμένη την παρουσία του κοινού λόγω της επιδημίας του κορονοϊού και προεξάρχοντος της Εξοδίου Ακολουθίας τού οικείου ελληνορθόδοξου Μητροπολίτου Σεβ. Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνού. Πολλοί όμως Νοτιοαφρικανοί την παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους. 

Κι εσείς μπορείτε να την δείτε ακολούθως, στο υπερ5ωρο πρόγραμμα ενός καναλιού της Νοτίου Αφρικής:

Συνάντηση της ΠτΔ με τον Μητροπολίτη Μεξικού


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε σήμερα (17.9.2020) σε ακρόαση τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεξικού, Υπέρτιμο και Έξαρχο Κεντρικής Αμερικής και Νήσων Καραϊβικής κ. Αθηναγόρα, ο οποίος την ενημέρωσε για το σημαντικό ιεραποστολικό έργο που επιτελείται σε 14 χώρες αρμοδιότητάς του, όπου σήμερα διαβιούν περίπου 500.000 Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Συνάντηση της ΠτΔ με τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε σήμερα (17.9.2020) σε ακρόαση τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Υπέρτιμο και Έξαρχο Αιγαίου Πελάγους κύριο Κύριλλο, ο οποίος συνοδευόταν από τους προέδρους των Συλλόγων Ιμβρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.κ. Πούλαδο και Σταματίδη. 

Η κυρία Σακελλαροπούλου συνεχάρη τον Μητροπολίτη Κύριλλο για την εκλογή του και την ενθρόνισή του, τον περασμένο Ιούλιο, παρουσία της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη. Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση στην Ίμβρο και τις ανάγκες των ελληνικών σχολείων που επαναλειτούργησαν το 2017 και σήμερα φιλοξενούν 60 μαθητές.


Η εορτή της Αγίας Σοφίας στο φερώνυμο Πατριαρχικό Ίδρυμα εν Ανθούση Αττικής


Πραγματοποιήθηκε από χθες και σήμερα η εορτή των Αγίων Σοφίας και των τριών Θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης (16-17.9.2020) στο φερώνυμο Πατριαρχικό Ίδρυμα στην Ανθούσα Αττικής, προεξάρχοντος των λατρευτικών συνάξεων του Σεβ. Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ:

Χαιρετισμός Πατριάρχου Αλεξανδρείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας περί Πανδημίας


Ανάγνωση χαιρετιστήριου μηνύματος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη, για τη συζήτηση του θέματος «Τὸ μέλλον τοῦ κόσμου, τὸ μέλλον τῆς Ευρώπης μετὰ τὴν πανδημία», στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (17.9.2020).

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Κοινοβούλιο της Νέας Νοτίου Ουαλίας


Την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κοινοβούλιο της Νέας Νοτίου Ουαλίας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Πολιτείας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας


Mε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄ συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Χαιρετισμός του Εψηφισμένου ΡΚαθολικού Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας


Σεβαστοί Ιερείς ,
σεβαστοί Μοναχοί και Μοναχές,
αγαπητοί μου πιστοί,