e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών


26.1.2021 | Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος | Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ανταποδοτική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την Πρόεδρο για την ευγενική της σκέψη να επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό, τον σεβασμό και την τιμή αυτής προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. «Εκκλησία, η οποία πολλά και ποικίλα πνευματικά και υλικά αγαθά προσέφερε στο Ελληνικό Έθνος και το Ελληνικό Κράτος κατά τους χρόνους της σκλαβιάς, κατά τους χρόνους των απελευθερωτικών αγώνων, αλλά και στη συνέχεια από το 1821 έως σήμερα, 2021, έτος κατά το οποίο πανηγυρικώς εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή μας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι «η επίσκεψη αυτή, συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα, λόγω της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται, εικονίζει και υπογραμμίζει τις αγαθές σχέσεις που υπάρχουν ανέκαθεν μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας και ιδίως από της ιδρύσεως του Νέου Ελληνικού Κράτους έως σήμερα. Τα κατά καιρούς παρουσιαζόμενα προβλήματα και δυσκολίες βρίσκουμε τρόπους να τα αντιμετωπίζουμε».

Ευχήθηκε, επίσης, «οι καλές αυτές σχέσεις να συνεχισθούν με την παρουσία και το ενδιαφέρον και της Εξοχωτάτης Νέας Προέδρου, κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, προς το συμφέρον της πατρίδας μας, της Ορθοδοξίας και του λαού, ο οποίος σέβεται και τιμά τα ιερά και όσια της φυλής και του ευσεβούς Γένους μας».

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στην Πρόεδρο μία ασημένια εικόνα του Αποστόλου Παύλου στην Πνύκα τονίζοντας, ότι ο πρώτος που πίστεψε τον Απόστολο των Εθνών ήταν ο δικαστικός Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης.

Στην συνέχεια η Πρόεδρος επεσήμανε ότι συζήτησαν «διάφορα θέματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο τον τόπο μας. Στο επίκεντρο, ασφαλώς, βρέθηκε η πανδημία και οι επιπτώσεις της στην ζωή όλων μας. Οι δυσκολίες είναι πολλές. Είναι κοινή μας, όμως, και αισιόδοξη διαπίστωση ότι η απειλή μας έφερε πιο κοντά. Μιλήσαμε για το εμβόλιο και την μεγάλη ελπίδα που μας δίνει και τονίσαμε τον ουσιαστικό ρόλο της Εκκλησίας στην παρότρυνση των συμπολιτών μας να εμβολιαστούν, ώστε να επανέλθουμε όλοι υγιείς στην κοινωνική μας ζωή». Συζήτησαν, επίσης, για τον ουσιαστικό ρόλο της Εκκλησίας σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του έθνους μας και αναφέρθηκαν στην μεγάλη συνεισφορά της στον αγώνα της ανεξαρτησίας, συνεισφορά που θα αναδειχθεί στις επετειακές εκδηλώσεις. «Ήταν μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων σε ένα κλίμα αμοιβαίας κατανόησης» σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου και συμπλήρωσε ότι «η έμπρακτη αλληλεγγύη του Μακαριωτάτου προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας και η ευαισθησία του απέναντι στα προβλήματα της πατρίδας επιβεβαιώνουν τον ρόλο της Εκκλησίας ως φορέα νοήματος και εμπιστοσύνης».

Η Πρόεδρος προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ως αναμνηστικό δώρο ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα που φέρουν το εθνόσημο.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: