e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Οι εν Φαναρίω εκλογές Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου σε video (16.2.2021)


Σήμερα, Τρίτη 16η Φεβρουαρίου 2021, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος, προέβη σε εκλογές Αρχιερέων παμψηφεί, όπως ήδη αποτυπώθηκε σε σχετικό επίσημο Ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Μετά την κήρυξη ως εκπτώτου του μέχρι τούδε Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Αθανασίου, για απείθεια και ασέβεια, στη θέση του εξέλεξε τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ:

Επίσης, ο μέχρι τούδε Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, Καθηγητής ΕΚΠΑ, εξελέγη Μητροπολίτης Κρήνης και διωρίσθη ως Πατριαρχικός Έξαρχος επί κεφαλής της νεοσυστάτου Εξαρχίας Μελίτης (Μάλτας). ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Με εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτα, εξελέγησαν δύο Βοηθοί παρ’ αυτώ Επίσκοποι και δη:

α) ο Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Παβούρης (από τη νήσο Λέσβο) υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ιλίου. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

και β) ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Σάββα (από την μεγαλόνησο Κύπρο) υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κλαυδιουπόλεως. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: