e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Παρουσιάζεται στο Κίεβο νεοεκδοθέν βιβλίο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βιβλίο για τα 30 χρόνια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου παρουσιάζεται στο Κίεβο
Η προτεινόμενη δημόσια έκδοση αποτελεί περιγραφή των δραστηριοτήτων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουκρανίας και της συμβολής του στη γέννηση και ανάπτυξη της Τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Σκοπός του βιβλίου είναι η εξοικείωση των αναγνωστών με το σπουδαίο έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, αφηγείται την πνευματική σύνδεση μεταξύ Κιέβου και Κωνσταντινουπόλεως και τις προσωπικές προσπάθειες του Παναγιώτατου για την οργάνωση της εκκλησιαστικής ζωής της Ουκρανίας. Το βιβλίο χρησιμοποίησε ελληνικές και αγγλόφωνες πηγές της Ουκρανίας, καθώς και μέρος των εγγράφων από το προσωπικό αρχείο του Μητροπολίτη Περεγιασλάφσκι και Βισνέφσκι Αλεξάνδρου.

 АНОНС

У середу, 18 серпня, відбудеться презентація книги “Варфоломій І: 30 років Патріаршого служіння в контексті України”.

Видання присвячене подвійному 30-річчю: Незалежності України та Патріаршого служіння людини, чиї піклування про єдність Православ’я, відповідальність, принциповість та наполегливість допомогли нашому народу здобути Помісну Православну Церкву України.

Колектив упорядників публіцистичного видання очолили Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл (Аніщенко) та митрополит Переяславський і Вишневський Православної Церкви України Олександр (Драбинко).

Укладачі книги використали маловідомі в Україні греко- та англомовні джерела, архівні матеріали, щоб розповісти читачам про новітню історію взаємовідносин між Києвом та Константинополем, показати велич постаті Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія І та пробудити інтерес до історії розвитку Православ’я в Україні.

Початок презентації о 14:00.

Організатори: Місія “Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні”, Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Місце проведення: стилобатна (нижня) частина Андріївської церкви (Андріївський узвіз, 23).

Акредитація для ЗМІ за телефоном 067 321 42 46.

Для всіх відвідувачів обов’язково мати із собою документ, що посвідчує особу.

Δεν υπάρχουν σχόλια: