e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

"Γεωργίου Ιερέως πορεία εις γεώργιον Κυρίου". Αυτοβιογραφία Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Κωστή


Παρουσιάζει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Αυτό τον καιρό (2021) κυκλοφορήθηκε ένα καλαίσθητο βιβλίο -αυτοβιογραφία ιερέως- το οποίο τιτλοφορείται "Γεωργίου Ιερέως πορεία εις γεώργιον Κυρίου" και αφορά στην πολύκαρπη και καλλίκαρπη ιερατική διαδρομή του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Αν. Κωστή, ενός διακεκριμένου Κληρικού εκ Ζακύνθου ορμωμένου, μεταφυτευμένου πλέον στη Μητρόπολη Αττικής, σήμερα Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Εφημερίου του Ι. Ν. Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας. 
     Ο π. Γεώργιος, μες από ένα συνοπτικό οδοιπορικό στην ιερατική διακονία και πολλές ομιλούσες φωτογραφίες, κάνει κοινωνό τον κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως για το πώς ξεκίνησε νεαρός από την φιλτάτη γενέτειρα Ζάκυνθο και πώς -μες από τις χαρές και τις λύπες μιας πολυκύμαντης ζωής-, φθάνει σήμερα ν' ανιχνεύει τα χνάρια μιας ολόκληρης 35ετίας, αποβλέποντας εντέλει στον του Κυρίου της Ιστορίας λόγο: "εύ δούλε, αγαθέ και πιστέ, επί ολίγα ης πιστός, επί πολλών σε καταστήσω. Είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου..." .
     Με πολλή χαρά λάβαμε και δημοσιεύουμε ολόκληρο το 42σέλιδο βιβλίο, ευχόμενοι στον κοπιάσαντα πνευματικό γεωργό π. Γεώργιο, θα έχει και πολλές άλλες δεκαετίας ιερατικής αγαλλίασης, ώστε να τον χαιρόμαστε όσοι τον αγαπάμε, κυρίως δε η κατ' οίκον Εκκλησία του, αλλά και η Ενορία του και σύνολη η Εκκλησία του Χριστού! Άξιος!!!

ΦΥΛΛΟΜΕΤΡΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:




Δεν υπάρχουν σχόλια: