e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Επίσκεψη στελέχους του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021, η Εξοχ. κ. Karen Donfried, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικων των Η.Π.Α., αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, η οποία έγινε δεκτή με ιδιαίτερη τιμή.

Η Εξοχ. κ. Karen Donfried, η οποία συνοδευόταν από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Εξοχ. κ. David Satterfield, την Γενική Πρόξενο στην Πόλη Ευγεν. κ. Daria Darnell και άλλους διπλωμάτες, έγινε δεκτή από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή και τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας, στην Έδρα της αλλά και στον κόσμο, για την Ομογένεια της Πόλης και για τους Ορθοδόξους πιστούς στην χώρα. Επίσης, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στις Η.Π.Α., εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την θερμή υποδοχή και τις επαφές που είχε εκεί.

Στη συνάντηση παρέστησαν, εκ μέρους του Πατριαρχείου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος και Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος.

Νωρίτερα, στα προπύλαια του Πατριαρχείου την Εξοχ. κ.Karen Donfried καλωσόρισε ο Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, ενώ αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφθηκε, με την συνοδεία της, τον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος την ενημέρωσε για την ιστορία του, καθώς και για τα ιερά λείψανα και τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: