e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος για τον σεισμό στην Κρήτη


Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, με επιστολή του στον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάνου Ανδρέα, εκφράζει την ολόθυμη συμπαράστασή του στην δοκιμαζόμενη περιοχή της Κρήτης η οποία επλήγη τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021, από θανατηφόρο και καταστρεπτικό σεισμό.

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας αποκλειστικά στον «Εθνικό Κήρυκα» για τον μεγάλο σεισμό


Του Θεοδώρου Καλμούκου / Εθνικός Κήρυξ     

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, η Επαρχία του οποίου επλήγη από τον θανατηφόρο και καταστρεπτικό σεισμό της Δευτέρας, 27 Σεπτεμβρίου, σε τηλεφωνική του συνέντευξη διεκτραγωδεί στον «Εθνικό Κήρυκα» το μεγάλο κακό που χτύπησε την περιοχή φονεύοντας έναν άνθρωπο -και μάλιστα ευρισκόμενο μέσα στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία- και τραυμάτισε τουλάχιστον πενήντα, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Στην εντατική ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης


Στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Τζάνειου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά νοσηλεύεται διασωληνωμένος εδώ και λίγες ημέρες (όχι από covid-19), ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης.

Ο Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης είναι μια ιδιαίτερη και δυναμική εκκλησιαστική προσωπικότητα και ιδιαιτέρως δραστήριο στέλεχος της Ελλαδικής Εκκλησίας και όχι μόνο. Η προσφορά του μεγάλη τόσο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και για τα άλλα Ορθόδοξα Πατριαρχεία. Σε όλη του τη ζωή βοήθησε και βοηθά τα Πατριαρχεία, τις κατά τόπους Εκκλησίες, Ιερές Μητροπόλεις, ενορίες και μοναστήρια.

Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη και σας παρακαλούμε πολύ να τον έχετε στις προσευχές σας υπέρ ταχείας αναρρώσεως. Να ευχόμαστε όλοι σύντομα να επανέλθει υγιής κοντά μας. 

Πηγή: ekklisiaonline.gr

«Κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν». Λόγος για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Του Θεοδώρου Θεοδώρου | reader.gr

Στη Νέα Υόρκη η Ελλάδα έφτασε με θέσεις, απολύτως ξεκαθαρισμένες επί θεμάτων διεθνούς ενδιαφέροντος, με προτεραιότητα στο Κυπριακό, την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και τις προοπτικές ελληνοτουρκικής επικοινωνίας, κυρίως στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Οι συνομιλίες του έλληνα Πρωθυπουργού και του Υπουργού του επί των Εξωτερικών πολλές και πυκνές, άλλοτε ουσιαστικές, τις περισσότερες φορές εθιμοτυπικές, βραχείας διάρκειας, όπως συμβαίνει πάντοτε στην τακτική ετήσια σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τη συμφορά του σεισμού στη Μεγαλόνησο

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Abu Dhabi και το Βατικανό

Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινοῦται ὅτι ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος, προσκληθείς ἐπισήμως, θά συμμετάσχῃ καί θά ὁμιλήσῃ εἰς τήν 14ην Διεθνῆ Διάσκεψιν «World Policy Conference», ἡ ὁποία τήν φοράν αὐτήν θά πραγματοποιηθῇ ἐν Abu Dhabi τῶν Ἡνωμένων Ἀραβικῶν Ἐμιράτων, κατά τάς ἡμέρας 1-3 ἀρχομένου μηνός Ὀκτωβρίου. Ὑπενθυμίζεται ὅτι ἡ Α. Θ. Παναγιότης συμμετέσχε καί εἰς προηγουμένας Διασκέψεις τῆς World Policy Conference εἰς διαφόρους πόλεις, ὀργανουμένας ὑπό τοῦ Γαλλικοῦ Ἰνστιτούτου Διεθνῶν Σχέσεων (Institut français des relations internationales – IFRI). 

Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο [photos]

Εκ του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου
Κατά την κυριώνυμο ημέρα τής εορτής τής ευρέσεως και ανακομιδής των τιμίων λειψάνων τού οσίου Νεοφύτου τού Εγκλείστου, τελέστηκε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην ομώνυμη ιερά μονή του στην Τάλα τής Πάφου, τού οποίου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων τού Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Παγκρατίου και Χύτρων κ. Λεοντίου, οι οποίοι πλαισιώνονταν από τους πατέρες της Μονής και άλλους προσκυνητές ιερείς.