e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Ολόφωτα Θεοφάνια 2022 στην Παναγούλα Βανάτου εν Ζακύνθω

Με τη συμμετοχή ικανού εκκλησιάσματος -παρά τον περιρρέοντα μεγάλο φόβο και κίνδυνο εκ του Κορονοϊού, αλλά με όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις-, τιμήθηκε σήμερα το πρωί, 6η Ιανουαρίου 2022, στον περικαλλή και καταστόλιστο Ναό της Παναγούλας Βανάτου, η μεγαλώνυμη δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου Ιησού στον Ιορδάνη Ποταμό. 
     Λειτούργησε ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ενώ έψαλαν οι Ιεροψάλτες κ.κ. Αντώνιος Κλάδης (Καθηγητής Μουσικής, Συνθέτης και Εκπαιδευτικός), Δημήτριος Κάνδηλας (Πρωτοψάλτης Βανάτου και Αντιδήμαρχος Αρκαδίων), Σπυρίδων Σαρατσένος παππούς και Σπυρίδων Σαρατσένος εγγονός. 
     Στο τέλος της θείας Λειτουργίας έγινε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού επί του ζακυνθινοπρεπούς πάλκου του Φωτώνε και ύστερα όλοι άντλησαν Αγιασμό για ευλογία προσωπική και οικογενειακή! Εξάλλου, σε όλους διανεμήθηκαν δωρεάν αντίτυπα του εγκόλπιου ημερολογίου της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου του νέου έτους 2022. 
     Μετά την Ευχαριστιακή Σύναξη πολλοί Ενορίτες, οι οποίοι απέφυγαν τον ενδεχόμενο συνωστισμό του εκκλησιασμού, προσήλθαν να πάρουν Αγιασμό και το ημερολόγιό τους.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:


































































Δεν υπάρχουν σχόλια: