e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος πήρε την ευχή του πρώην Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου


cretalive.gr

Τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίο θέλησε να συναντήσει πριν αναχωρήσει για το Φανάρι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος. 

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που εξασφάλισε το Cretalive, oι δύο είχαν μια σύντομη συζήτηση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Σεβασμιότατος κ. Ευγένιος πήρε την ευλογία του προκατόχου του, για το έργο που έχει μπροστά του. 

Νωρίτερα, στην πρώτη δημόσια δήλωσή του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Θα διακονήσω την Ειρήνη και την ενότητα της Κρητικής Εκκλησίας, την ενότητα του λαού μας και θα διακονήσω την πορεία μιας Εκκλησίας με χρυσές σελίδες ιστορίας στο διάβα των αιώνων".

Ο κ. Ευγένιος μεταβαίνει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αποδοχή της θέσης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης και την τέλεση της Ακολουθίας του Μικρού και Μεγάλου Μηνύματος.

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ο κ. Ευγένιος και η συνοδεία του συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννη Κουράκη, που έσπευσε να τον συγχαρεί από κοντά και να του εκφράσει τις θερμές ευχές του. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: