e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Τρεις ακόμη Αγιορείτες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας Covid-19

Στους έξι έφτασαν οι μοναχοί της Μονής Φιλοθέου που νικήθηκαν από τον κορωνοϊό. Παραμένουν αρκετά ακόμη κρούσματα, το μοναστήρι είναι σε καραντίνα

Δίχως τέλος η τραγωδία στην Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Άγιον Όρος, όπου δεκάδες ενεργά κρούσματα σε μοναχούς κρατούν το μοναστήρι σε καραντίνα.

Ο τραγικός απολογισμός μετρά έξι μοναχούς να έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ το σύνολο σχεδόν της αδελφότητας είναι ανεμβολίαστοι.

Σήμερα εκοιμήθη ο μοναχός Πέτρος, που το τελευταίο διάστημα νοσούσε σοβαρά και νοσηλεύονταν σε νοσκομείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ νωρίς το πρωί ταχύπλοο σκάφος παρέλαβε έναν μοναχό που έχρηζε περίθλαψης στο νοσοκομείο.

Επίσης σήμερα νικήθηκε από τον κορωνοϊό και ο μοναχός Αλύπιος, 61 χρόνων, με καταγωγή από την Αλιστράτη Σερρών, ο οποίος εγκαταβιούσε στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους, αλλά κι ένας Σέρβος μοναχός από τη Μονή Χιλανδαρίου.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: