e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Πατριαρχική Λειτουργία για την Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου [video-photos]

Την διαδρομή Ιορδανία, Ελλάδα, Αίγυπτος που έχει χαράξει τη μέχρι τώρα πορεία του αλλά και τη δύσκολη περίοδο που αναλαμβάνει τη νέα του διακονία τόνισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος προς τον νέο Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νάρκισσο κατά την τελετή της ενθρόνισης του.


Προεξάρχοντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο στο Πορτ Σάϊντ με αφορμή την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νάρκισσου.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτουργούν ο Μητροπολίτης κ. Νάρκισσος και ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η τελετή Ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου και ακολούθως οι παραβρισκόμενοι τον συνεχάρησαν.

“Η Ιορδανία σε γέννησε, η Ελλάδα σε κέρδισε και η Αίγυπτος σε χαίρεται”, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Πατριάρχης Θεόδωρος τονίζοντας ότι αναλαμβάνει αυτή την αποστολή σε μία δύσκολη εποχή για το Πατειαρχείο Αλεξανδρείας το οποίο, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, βάλλεται από ομοδόξους.” Γιατί δεν γνωρίζουν ότι η ιστορία μας είναι αιώνια. Η Ορθοδοξία είναι βαθιά ριζωμένη στην Αίγυπτο. Σε αυτό τον αγώνα είσαι πάντα κοντά μου. Λίγοι γνωρίζουν όπως εσείς τους χτύπους της πονεμένης της καρδιά μου. Σήμερα παντρεύεσαι αυτή εδώ την Εκκλησία”, σημείωσε ο Μακαριώτατος.

Αναφέρθηκε και στον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Νήφωνα ο οποίος, όπως ανέφερε, σήμερα χαίρεται μαζί τους από τον ουρανό.

“Άπλωνε το χέρι σου και δίνε ευχές. Ο Χριστός δεν φοβήθηκε το μικρό ποίμνιο. Ο Χριστός μετράει με αγάπη και ειρήνη τις καρδιές των ανθρώπων”, είπε ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Στις 12 Ιανουαρίου η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εξέλεξε τον από Ναυκράτιδος Νάρκισσο νέο Μητροπολίτη Πηλουσίου σε διαδοχή του μακαριστού Μητροπολίτη Νήφωνος.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: