e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Ανησυχία Οικουμενικού Πατριάρχου για τις κλαγγές των όπλων στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας


Ευρισκόμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στη γενέτειρά του Ίμβρο, την παραμονή της εορτής του Αγίου Τρύφωνος (31.1.2022), χοροστάτησε στον Εσπερινό, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Σχοινουδίου.

Στην ομιλία του -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε και στην ένταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στην ανατολική Ευρώπη και ευχήθηκε να επικρατήσει η ειρήνη.

Είπε χαρακτηριστικά:

“Ευρισκόμεθα ακόμα στις αρχές ενός νέου έτους. Οι κλαγκές των όπλων ηχούν σε διάφορα μέρη του πλανήτου. Στην καρδιά της Ευρώπης, στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, σχεδόν μαίνεται ο πόλεμος. Έχει αρχίσει προ πολλού στην ανατολική Ουκρανία. Εάν θυμάμαι καλά, από τα Μ.Μ.Ε., δέκα χιλιάδες νέοι, κυρίως Ουκρανοί, έχουν σκοτωθεί, και όλος ο κόσμος απεύχεται την γενίκευση του πολέμου. Η Εκκλησία μας, το Ιερό μας Κέντρο, στο Φανάρι, εύχεται και προσεύχεται για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου, να μην έρθει και πάλι το μοιραίο κατά το οποίο θα χάσουν την ζωή τους χιλιάδες νέοι άνθρωποι, θα αφήσουν ορφανά παιδιά και χήρες γυναίκες και χαροκαμένες μάνες. Ποτέ ο πόλεμος δεν είχε αγαθά αποτελέσματα.”

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: