e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ιδού η καθαίρεση του πρώην κληρικού της Μητροπόλεως Νιγηρίας, Νήφωνα (Mark) Hule - Έκθετος ο ψευτοΈξαρχος της Μόσχας στην Αφρική, μητροπολίτης Λεωνίδας

 Ο Ρώσος υπόδικος ιερέας Γεώργιος Μαξίμωφ κατά το πρόσφατο αντικανονικό "συλλείτουργο" με τον καθαιρεθέντα πρώην αρχιμανδρίτη Νήφωνα (Mark) Hule στη Νιγηρία

Γράφει και παρουσιάζει ο π. ΡΩΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 

Ο αντικανονικός και υπόδικος Ρώσος ιερέας Γεώργιος Μαξίμωφ, με δημοσίευσή του (εδώ), που αναπαρήχθη και από άλλα μέσα ρωσικής προπαγάνδας (π.χ. εδώ), επιχειρεί με ψευδείς ισχυρισμούς να διασκεδάσει τις δυσμενείς εντυπώσεις που προκλήθηκαν από την αποκάλυψη ότι ο "συντονιστής" της ρωσικής "εξαρχίας" στη Νιγηρία, με τον οποίο συλλειτούργησε ο Μαξίμωφ, είναι ο καθηρημένος από το Συνοδικό Δικαστήριο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας πρώην Αρχιμανδρίτης Νήφων (Mark) Hule.

Ο π. Γεώργιος Μαξίμωφ ψευδώς αναφέρει ότι τάχα στον Αρχιμανδρίτη Νήφωνα είχε επιβληθεί μόνον... αργία από το Μητροπολίτη Νιγηρίας. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο εν λόγω μετά την αργία, παραπέμφθηκε κανονικά στο Συνοδικό Δικαστήριο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, το οποίο και αποφάσισε "την κατά τους Θείους και Ιερούς της Εκκλησίας Κανόνας και τας Σεπτάς Διατάξεις Αυτής, παμψηφεί επιβολήν της ποινής της ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΩΣ εκ του υψηλού υπουργήματος της Ιερωσύνης ... και την επαναφοράν αυτού εις την τάξιν των λαϊκών, αποστερούμενον εφεξής του ιερατικού ενδύματος και ονόματος και πάσης άλλης συναφούς τιμής...".

Τα παραπτώματα για τα οποία καθαιρέθηκε ο πρώην κληρικός είναι αυτά "της απειθείας, της συκοφαντίας και καταφρονήσεως της Προϊσταμένης αυτού Εκκλησιαστικής Αρχής και του βαρυτάτου σκανδαλισμού εντός και εκτός της Μητροπόλεως".

Προφανώς, για τους ανίερους Μοσχοβίτες και την οιονεί "Εκκλησία" τους αυτά τα εγκλήματα είναι... προσόντα για να εντάσσεται κανείς στις ανά τον κόσμο παρασυναγωγές του σατανά που συγκροτούν με στόχο να πολεμούν την Αγία Εκκλησία του Χριστού.

Παρατίθενται τα σχετικά πειστήρια περί της κανονικής καθαιρέσεως του Mark Hule:




Δεν υπάρχουν σχόλια: