e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Εορτή του Ευαγγελισμού 2022 στην Πρίγκηπο (Θεία Λειτουργία - Γ΄ Χαιρετισμοί)

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ 2022

Μετά βαθείας συγκινήσεως και ιερού δέους εορτάσθη η Μεγάλη ημέρα της πίστεώς μας, η εορτή του Μυστηρίου του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, εχοροστάτησεν εις τον Ι. Ναόν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πριγκήπου κατά τον Μ. Εσπερινόν της εορτής, Πέμπτης, 24ης Μαρτίου, ετέλεσε δε εν αυτώ την πανηγυρικήν Θείαν Λειτουργίαν της εορτής, Παρασκευής, 25ης Μαρτίου, χοροστατήσας ωσαύτως και κατά τον Εσπερινόν της αποδόσεως αυτής, καθ’ όν εψάλη υπ’ αυτού και η Γ’ Στάσις των Χαιρετισμών της Υπερευλογημένης Ευαγγελιστρίας Θεοτόκου.

Κατα το εόρτιον έθος της Μεγάλης ημέρας, μετά την Θ. Λειτουργίαν, επηκολούθησε δεξίωσις και αδελφικόν άριστον.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως, 25 Μαρτίου 2022













Δεν υπάρχουν σχόλια: