e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Πνευματικό ταξίδι για συνάντηση με τον Αναστημένο Χριστό

Σχόλιο του π. ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΕΝΕΣΗ

Καθώς βρισκόμαστε με την αγάπη του Θεού στην ανατολή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ετοιμαζόμαστε για το πνευματικό ταξίδι με προορισμό τη συνάντηση μας με τον Αναστημένο Χριστό και την επιστροφή μας στον ουράνιο Πατέρα μας. Σαφώς για τον χριστιανό όλος ο χρόνος πρέπει να είναι μετάνοια και επιστροφή.

Η περίοδος του ιερού Τριωδίου τόσο η προπαρασκευαστική όσο και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, μέσα στο κατανυκτικό κλίμα, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό και την βελτίωση της πνευματική μας ζωής.

Μας δίνει την ευκαιρία να δαμάσουμε τις φουρτούνες της ζωή μας, να ανέβουμε τον δικό μας Γολγοθά, να καθαρίσουμε την ασωτία μας και μες από την ταπείνωση, τη συγγνώμη, τη νηστεία, τη προσευχή και την εξομολόγηση, θα έχουμε κερδίσει το δικό μας πέρασμα. Με καθαρή την καρδιά μας και με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου «Ξεχνώ αυτά που είναι πίσω μου και κάνω ό,τι μπορώ για να φτάσω αυτά που βρίσκονται μπροστά μου. Αγωνίζομαι να τερματίσω και προσβλέπω στο βραβείο της ουράνιας πρόσκλησης του Θεού διά του Ιησού Χριστού.» (Προς Φιλιππησίους 3:13-14), έχοντας φτάσει στον προορισμό μας, θα συναντήσουμε τον Αναστημένο Χριστό.

Εύχομαι καλό στάδιο, καλή ευλογημένη και ελπιδοφόρα Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: