e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Η Μητρόπολις Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας συμπαραστέκεται στο ηρωικό λαό της Ουκρανίας έναντι των εισβολέων Ρώσων

Σήμερα, 5 Μαρτίου 2022, στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, ο Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης, εκ προσώπου του οικουρούντος -λόγω κορονοϊού- Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνού, συνοδευόμενος από τον κ. Χαράλαμπο Γκουβέλη, επισκέφθηκαν την Πρεσβεία της Ουκρανίας και συναντήθηκαν με την Πρέσβη της σκληρά χειμαζόμενης χώρας, Εξοχ. κ. Liubov Abravitova.

Στη θερμή κι εξόχως συγκινητική συνάντηση ο π. Μιχαήλ διεβίβασε τον ολοκάρδιο χαιρετισμό και την συμπάθεια του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. κ. Δαμασκηνού, της επέδωσε μάλιστα και σχετικό Γράμμα του. Της είπε επίσης ότι οι Ουκρανοί αδελφοί μας έχουν την αμέριστη στήριξη σύνολου του Κλήρου και του Λαού της Μητροπόλεως στον δίκαιο αμυντικό αγώνα τους έναντι της -ως μη ώφειλε- εισβολής της Ρωσίας στην αδελφή φίλη μαρτυρική Ουκρανία.

Η κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τους επισκέπτες της και δι' αυτών τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας και παρακάλεσε να διαβιβάσουν σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως ότι ο αγώνας του λαού της Ουκρανίας έναντι της επιτιθέμενου εχθρού συνεχίζεται με κάθε τρόπο και έως εσχάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: