e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Επείγουσα έκκληση του Πανουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών να μην πληγεί η Αγ. Σοφία Κιέβου

Παν-Ουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων

Λάβαμε πολύ ανησυχητικές πληροφορίες για το ενδεχόμενο αεροπορικής επίθεσης σε ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα της Ουκρανίας, το πνευματικό ιερό - Σοφία του Κιέβου.
Δεν μπορούμε να το ελέγξουμε μόνοι μας για ευνόητους λόγους. Ωστόσο, βλέπουμε βάρβαρους βομβαρδισμούς από ρωσικά στρατεύματα κατοικημένων περιοχών των ουκρανικών πόλεων. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Σοβιετικοί σαμποτέρ ανατίναξαν ένα άλλο ιερό, τον καθεδρικό ναό της Λαύρας Πετσερσκ. Δεν θα ήταν απίστευτο να πιστέψουμε ότι το διεστραμμένο μυαλό του επιτιθέμενου είναι ικανό να διαπράξει ένα άλλο τέτοιο έγκλημα.
Είναι επίσης αρκετά πιθανό οι ρωσικοί πύραυλοι να χτύπησαν την Αγία Σοφία λόγω τεχνικών ελαττωμάτων. Κάθε μέρα αυτοί οι πύραυλοι πετάνε προς το Κίεβο και καθένας από αυτούς μπορεί να χτυπήσει παγκοσμίου φήμης ιερά, αν όχι επίτηδες, λόγω ελαττωμάτων ή λαθών.
Γι' αυτό απευθύνουμε έκκληση στην πολιτική ηγεσία της Ρωσίας να σταματήσει αμέσως τη φωτιά ρουκετών!
Προτρέπουμε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να χρησιμοποιήσουν αμέσως όλα τα δυνατά μέσα για να επηρεάσουν την ηγεσία της Ρωσίας ώστε να αποφύγουν τον εγκληματικό βομβαρδισμό των ουκρανικών πόλεων, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου
Καταδικάζουμε και πάλι απερίφραστα την ένοπλη επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και απαιτούμε την άμεση παύση της.
Κίεβο, 1 Μαρτίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: