e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Ο Κιέβου Επιφάνιος συναντήθηκε με τον Επιτετραμμένο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κίεβο

Με τον γενναίο Έλληνα διπλωμάτη, Μανώλη Ανδρουλάκη, για τον οποίο μιλά με συγκίνηση η παγκόσμια κοινότητα, αφού ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος που απομακρύνθηκε από την πολιορκημένη Μαριούπολη, και ο οποίος επάξια τοποθετήθηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ως Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κίεβο, συναντήθηκε στις 7 Ιουνίου 2022 ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας δέχθηκε τον κ. Ανδρουλάκη στον Μητροπολιτικό Οίκο και συζήτησε με τον διακεκριμένο επισκέπτη τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και τις συνέπειές της στη Μαριούπολη, στη Μπούτσα, στη Μποροντιάνκα, στο Ιρπίν, στο Γκοστομέλ και σε άλλες πόλεις που υπέστησαν τρομερές καταστροφές και απώλειες στον άμαχο πληθυσμό.

Μίλησαν επίσης για τις διεθνείς σχέσεις, για τη στήριξη της Ουκρανίας από την παγκόσμια κοινότητα και για την κατάσταση στις διαχριστιανικές και διαθρησκειακές σχέσεις.

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση τέθηκε το θέμα της παροχής κατάλληλων υποτροφιών από την Ελληνική Δημοκρατία σε Ουκρανούς φοιτητές για σπουδές στην Ελλάδα.






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: