e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχου στα Ιωάννινα

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αφίχθη σήμερα, Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022, αργά το απόγευμα, στο αεροδρόμιο "Βασιλεύς Πύρρος" των Ιωαννίνων, όπου τον υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.
Ο Παναγιώτατος επισκέπτεται τα Ιωάννινα, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Μητροπολίτου κ. Μαξίμου και των τοπικών Αρχών, για να προεξάρχει της τελετής των θυρανοιξίων και της πρώτης Θείας Λειτουργίας στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου.
Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής του ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί Ιερές Μονές και Ιδρύματα της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων, θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Εντιμ. κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Ελλογιμ. κ. Μωυσή Ελισάφ, και θα αναγορευτεί επίτιμος Δημότης Ιωαννιτών, καθώς επίσης και επίτιμος Καθηγητής των Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος, Προύσης κ. Ιωακείμ και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, οι Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματεύς, και Διάκ. κ. Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, και ο Εντιμ. κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο, Γραμματεύς του Πατριαρχείου.
Επίτροπος του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος και νωρίτερα τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: