e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα [photos]

Tο απόγευμα της Τετάρτης, 10ης Αυγούστου 2022, άρχισαν στην Κέρκυρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος με το οποίο έσωσε την Κέρκυρα στις 11 Αυγούστου του 1716 από την πολιορκία των Τούρκων.

    Στον προσκυνηματικό ιερό Ναό του προστάτου της Κερκύρας Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος και ομιλούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, στον οποίο συμμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους Αγίους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους. 

    Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν το πρωί της Πέμπτης 11ης Αυγούστου με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την πάνδημη Ιερά Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος.


ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια: