e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Μητροπολίτης Δράμας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης


Σήμερα, 7.10.2022, στο Συνοδικό Μέγαρο, κατά την 4η ημέρα Συνεδριών της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Δράμας. Επί συνόλου 74 ψηφισάντων, η πρόταση δι᾽ εκλογής έλαβε 68 ψήφους. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι᾽ εκλογής. 

Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας δι᾽ εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 74 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Πάπαρης, ψήφους 69
2) Αρχιμανδρίτης κ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ψήφους 38
3) Αρχιμανδρίτης κ. Γεράσιμος Βλατίτσης, ψήφους 13
Επίσης ευρέθη και 1 λευκή ψήφος.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Δράμας ο Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Πάπαρης με 69 ψήφους, επί συνόλου 74 ψηφισάντων, ενώ ευρέθησαν 4 λευκές ψήφοι και 1 άκυρη ψήφος.

Η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου θα τελεσθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ε.έ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: