e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Τι θα κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Λονδίνο


Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στο Λονδίνο, εκτός από την λειτουργική δραστηριότητα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα έχει κατ’ ίδίαν συνάντηση με την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλέα του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολο Γ΄, στο Παλάτι του Buckingham.

Αύριο, 21.10.2022, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Candem Town θα τελεσθεί δοξολογία με αφορμή την άφιξη και την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη. Το απόγευμα ο Παναγιώτατος θα χοροστατήσει στον Μ. Εσπερινό που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Battersea.

Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμπληρώνει 31 χρόνια από την εκλογή του στο θρόνο της Μητρός Εκκλησίας, θα προστή της Πατριαρχικής Λειτουργίας που θα τελεστεί στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου Essex, όπου θα τελέσει την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Σωφρονίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Edmonton, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε δείπνο με νέους.

Την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, θα τελεστεί Πατριαρχική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας και το απόγευμα της Κυριακής ο Παναγιώτατος θα τιμήσει με την παρουσία του το επίσημο δείπνο για την Εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: