e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Master of Arts ο π. Ιωάννης Νικολίτσης για την μελέτη του περί Ανθίμου Γαζή στη Βιέννη

Η Ιερά Μητροπόλις Αυστρίας και Εξαρχία Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, σήμερα (16.11.2022), έχει έναν λόγο παραπάνω για να πανηγυρίσει την εορτή του Αποστόλου Ματθαίου. Και αυτό, εξ αιτίας της απονομής στον Αρχιερατικό Επίτροπό της Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου πατ. Ιωάννη Νικολίτση, του τίτλου του Master of Arts από το Institut für Byzantinistik und Neogräzistik der Universität Wien.

Η μελέτη του πατρός Ιωάννη, με επιβλέπουσα την Univ.-Prof. Dr Maria Stassinopoulou, είχε ως θέμα: "O Άνθιμος Γαζής ως εφημέριος της αδελφότητoς του Αγίου Γεωργίου Βιέννης" και είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας στα αρχεία τόσο της Ελληνικής Κοινότητας της Βιέννης, όσο και στα Κρατικά της Αυστρίας. Θερμά συγχαρητήρια!

Δρ Νίκος Κουρκουμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: