e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Εισόδια Θεοτόκου 2022, υπό τον Κιέβου Επιφάνιο, στον χρυσότρουλο Καθεδρικό του Αγίου Μιχαήλ [video-photos]

Στις 4 Δεκεμβρίου 2022, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου με το ιουλιανό ημερολόγιο, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ με τους χρυσούς τρούλους.

Ο Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Κλήμης, ο Επίσκοπος Λουχάνσκ και Σταρομπίλ Λαυρέντιος, ο Επίσκοπος Μπορισπίλ Αντώνιος, οι Αδελφοί της Μονής, αλλά και προσκεκλημένοι Κληρικοί, πλαισίωσαν τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Μακαριώτατος ομίλησε κατάλληλα  και τέλος αναπέμφθηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό, για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της
Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)




































Δεν υπάρχουν σχόλια: