e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής της Βουλγαρίας

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022, ο Πρόεδρος της Βουλής της Βουλγαρίας, Εξοχ. κ. Vezhdi Rashidov, με πολυμελή Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία.

Ο Εξοχ. κ. Πρόεδρος της Βουλής, έγινε θερμά δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχε εκτενή και ουσιαστική συζήτηση.

Στην κατ’ ίδίαν συνάντηση τους τον κ. Rashidov συνόδευαν η σύζυγός του Ευγεν. κ. Snezha Bahariya Rashidova, και ο Εξοχ. Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Τουρκία κ. Angel Cholakov, ενώ από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Χαράλαμπος Νίτσεβ, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Βουλγαροφώνου Κοινότητος της Πόλεως.

Ακολούθως, στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Παναγιώτατος καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τον Πρόεδρο της Βουλής της Βουλγαρίας και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους όλων των κομμάτων, και τους ζήτησε να μεταφέρουν τον αδελφικό χαιρετισμό του προς τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο και τις ευχές του στον λαό της χώρας τους ενόψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο









Δεν υπάρχουν σχόλια: