e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Βικτώρια Αυστραλίας: Νεαρός Μουσουλμάνος βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός

Τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote στη Βικτώρια, υποδέχθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία, δια της τελέσεως του Μυστηρίου του αγίου Βαπτίσματος, έναν νεαρό άνδρα ο οποίος προέρχεται από την ισλαμική θρησκεία.

Ο 28χρονος Ahmad Khodr, που μετά τη βάπτισή του έλαβε το όνομα Άγγελος, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στον Λίβανο. Από νεαρή ηλικία, αλλά και ύστερα από τη μετανάστευσή του στην Αυστραλία, αναζητούσε διαρκώς την αλήθεια γύρω από την πίστη και τον αληθινό Θεό, χωρίς να επαναπαύεται σε όσα είχε διδαχθεί στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

«Ποτέ δεν είχα γαλήνη μέσα μου. Πάντοτε κάτι έλειπε από τη ζωή μου, αλλά δεν ήξερα τι», δήλωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Πίστεψα στον Θεό, μεγάλωσα με την ισλαμική πίστη, αλλά είχα την αίσθηση ότι ο Θεός ήταν διαφορετικός από αυτόν για τον οποίο μου είχαν μιλήσει όταν ήμουν παιδί. Μια μέρα έτυχε να βρεθώ μπροστά σε μια ορθόδοξη εκκλησία, μπήκα μέσα και αυτό ήταν· γνώριζα πια ότι η αλήθεια βρισκόταν εδώ, την ένιωσα. Και αντιλαμβανόμουν πλέον ότι ήταν στη διάθεσή μου, για να την ασπαστώ».

Το επόμενο βήμα του νεαρού άνδρα ήταν να επισκεφθεί το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής «Άξιον Εστί» στο Northcote. Εκεί ξεκίνησε να διαβάζει βιβλία για την Ορθόδοξη πίστη, ενώ παράλληλα βίωσε τη φιλοξενία και την ευγένεια των ανθρώπων με τους οποίους συναναστράφηκε. «Δεν με έκριναν, ούτε ένιωσα να απειλούμαι», ανέφερε για την εμπειρία του αυτή. Κατόπιν, συναντήθηκε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Ευμένιο, ο οποίος του σύστησε να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα κατήχησης, διάρκειας οκτώ εβδομάδων. Ακολούθησε την παραίνεση του Επισκόπου Κερασούντος και κατά την περίοδο κατήχησης απέκτησε την ευκαιρία να γνωρίσει βαθύτερα την Ορθόδοξη πίστη και το περιεχόμενο της χριστιανικής διδασκαλίας. «Το έκανα και έμαθα τόσα πολλά, και όλα είχαν νόημα. Η καρδιά μου άλλαξε, γνώρισα τον Χριστό και αποφάσισα να βαπτιστώ», επισήμανε.

Στο τέλος του ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος, ο Θεοφ. Επίσκοπος κ. Ευμένιος μετέφερε στον νεοφώτιστο Άγγελο τις ευλογίες του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ενώ τον καλωσόρισε εκ μέρους του Ποιμενάρχου του, όλων των Επισκόπων και του ιερού Κλήρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, επισημαίνοντάς του ότι αποτελεί πλέον μέλος της ορθόδοξης οικογένειας της πέμπτης ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: