e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με την Βασιλομήτορα της Ισπανίας Σοφία


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται επισήμως τη Μαδρίτη από χθες 14 έως τις 18 Οκτωβρίου 2023, με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση της Μητροπόλεως Ισπανίας και Πορτογαλίας (2003-2023) και 50 ετών από τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Ανδρέου και Δημητρίου (1973-2023).  

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023, το βράδυ, ο Παναγιώτατος παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του, με την συμμετοχή της Α. Μεγαλειότητος Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, της αδελφής της Υψηλοτάτης Πριγκίπισσας Ειρήνης, των μελών της Πατριαρχικής συνοδείας και άλλων υψηλών προσκεκλημένων, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος στην Ισπανία κ. Ηλίας Φωτόπουλος. Ο Εξοχ. κ. Πρέσβης καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Παναγιώτατο, ο οποίος αντιφώνησε καταλλήλως. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Βησσαρίων ευχαριστώντας την Μεγαλειοτάτη και την Υψηλοτάτη για τη πολυδιάστατη βοήθεια που διαχρονικά προσέφεραν στην εκκλησιαστική επαρχία του, τους απένειμε τον σταυρό της Ι. Μητροπόλεως.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου





Δεν υπάρχουν σχόλια: