e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Δράκα Ζακύνθου: Ιερατικό Συλλείτουργο τιμώντας τον Μυροβλήτη Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο

Πρωί Πέμπτης, 26ης Οκτωβρίου 2023, στον πανηγυρίζοντα τον Μυροβλήτη Άγιο Δημήτριο, φερώνυμο Ναό της Ενορίας Δράκα Ζακύνθου, όπου δέσποζαν η μεγαλοπρεπής Εικόνα Του και απότμημα εκ των ιερών Λειψάνων Του. 
        Συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και οι Σταυροφόροι Οικονόμοι Ιωάννης Βλαχιώτης και Ιωάννης Ρένεσης. Ομίλησε κατάλληλα ο π. Παναγιώτης, εστιάζοντας στο προσευχητικό λόγιο του αγ. Νέστορος: "Θεέ του Δημητρίου, βοήθει μοι"
        Ευάριθμοι πιστοί εκκλησιάσθηκαν, ευλαβούμενοι τον Μεγαλομάρτυρα, τόσο από την Ενορία, όσο και από άλλες περιοχές της Ζακύνθου.
        Ακολούθησε κέρασμα στην οικία του Εκκλησιαστικού Συμβούλου κ. Χαραλάμπους Στεργιώτη, ο οποίος μάλιστα μερίμνησε και για το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί.
































 

Δεν υπάρχουν σχόλια: