e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Πρωτοχρονιά 2024 στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Το πρωί της Δευτέρας, 1 Ιανουαρίου 2023, εορτή της Περιτομής του Κυρίου και μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του τιμωμένου ουρανοφάντορος Μεγάλου Ιεράρχου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτου Βοσπόρου.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης κ. Σεραφείμ Γιάννος και ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερατικώς Προϊστάμενος Νεοχωρίου, ενώ διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ανατόλιος Δοξαστάκης. Συμπροσευχήθηκαν πολλοί ενορίτες, μεταξύ των οποίων μέλη των δύο Εφοροεπιτροπών του Νεοχωρίου, με επικεφαλής τον κ. Λάκη Βίγκα, Άρχοντα Μεγάλο Χαρτοφύλακα, καθώς επίσης και προσκυνητές από διάφορα σημεία της Πόλης και του εξωτερικού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην κατάμεστη από τους πιστούς Κοινοτική αίθουσα, ο Σεβ. κ. Αθηναγόρας ευλόγησε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιττα και μετά από μία σύντομη εόρτια ομιλία την διένειμε σε όλους, ευχόμενος για μια καλύτερη χρονιά. Κλιμάκιο ενοριτών έψαλε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και στη συνέχεια παρατέθηκε εόρτια δεξίωση, όπου δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουν ακόμα περισσότερο άπαντες, κλήρος και πιστός λαός του Θεού.









Δεν υπάρχουν σχόλια: