e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Αυστραλία: Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας στο Πανεπιστήμιο Macquarie

Εντυπωσιακή ήταν η προέλευση στην Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας στους Επιτυχόντες των Εξετάσεων 2023, που έλαβε χώρα στο κτίριο της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Macquarie, την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ελληνική Γλώσσα.

Πάνω από 200 άτομα παρέστησαν στην εκδήλωση ελληνομάθειας. Ανάμεσά τους ήταν οι επιτυχόντες υποψήφιοι με τις οικογένειές τους, δάσκαλοι και καθηγητές της ελληνικής γλώσσας, διευθυντές σχολείων, Επικεφαλής Γλωσσών στα σχολεία της ΝΝΟ, εκπρόσωποι κοινοτικών οργανώσεων, και τα ΜΜΕ της ελληνικής παροικίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, η Υπουργός Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στον Χώρο Εργασίας, Σοφία Κώτση, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, η Καθηγήτρια Hsu-Ming Teo, Επικεφαλής του Τμήματος Media, Communications, Creative Arts, Language and Literature, o Dr Wes Roberston, Υπεύθυνος Γλωσσών και Πολιτισμών, ο  Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Macquarie, κ. Θεόφιλος Πρεμέτης, ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ, κ. Μπιλ Σκανδαλάκης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κοινοτικών Σχολείων Γλωσσών ΝΝΟ, κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, καθώς και μέλη του συμβουλίου του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Macquarie.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.) στη Θεσσαλονίκη, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Παπαγγελής, χαιρέτησαν την εκδήλωση και συνεχάρησαν τους επιτυχόντες και τους δασκάλους, καθώς και τις οικογένειες, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.  

Η Δρ Πατρίσια Κορομβόκη, Λέκτορας Νεοελληνικών Σπουδών στο Τμήμα Media, Communication, Creative Arts, Languages and Cultures του Πανεπιστημίου του Macquarie και Επικεφαλής του Εξεταστικού Κέντρου Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας, συνεχάρη θερμά τους επιτυχόντες, και αναγνώρισε τις επιτυχίες τους, κάνοντας τους δασκάλους τους, τα σχολεία τους, και τις οικογένειές τους υπερήφανους. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι: «Το πάθος σας για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αποδεικνύει την αξία της γλώσσας μας στη διασπορά, τόσο μακριά από την Ελλάδα. Εξαιτίας αυτού του πάθους γιορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας εδώ στην Αυστραλία».

Το Ίδρυμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Macquarie ήταν ο επίσημος χορηγός της εκδήλωσης.

Το εξεταστικό Κέντρο Ελληνομάθειας του Πανεπιστημίου Macquarie είναι το μοναδικό πιστοποιημένο κέντρο στη Νέα Νότιο Ουαλία και το μεγαλύτερο στην Αυστραλία. Στις Εξετάσεις Ελληνομάθειας 2023 που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Macquarie συμμετείχαν 83 υποψήφιοι με 94% επιτυχία επί των συμμετεχόντων (6% ποσοστό αποχής).

Το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό που αποδεικνύει το επίπεδο ελληνομάθειας του κατέχοντος στην αγορά εργασίας, και θεωρείται προϋπόθεση για την εξάσκηση πολλών και διαφορετικών επαγγελμάτων στην Ελλάδα. Οι εγγραφές για τις Εξετάσεις Πιστοποιητικού Επάρκειας της Ελληνικής Γλώσσας 2024, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Macquarie, θα γίνονται μέχρι τις 20 Μαρτίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: