e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Εικόνες από το πανηγυρικό Συλλείτουργο για τον Προστάτη Άγιο των Ζακυνθίων















Στο παραπάνω λεύκωμα φωτοστιγμών αποδίδεται -εν τω μέτρω του δυνατού- η συγκινητική ατμόσφαιρα από το σημερινό επίσημο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν και μνήμην του Πολιούχου Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου του θαυματουργού.

Προέστη ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν οι δώδεκα παρεπιδημούντες Μητροπολίτες κι Επίσκοποι, τους οποίους αναφέραμε ονομαστικά στη σχετική περί του Εσπερινού χθεσινή δημοσίευσή μας.

Παρέστη τιμητικά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου, αλλά εντέλει δεν πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία του ιερού Σκηνώματος του Αγίου στην πόλη, εξαιτίας του άστατου καιρού.


Για τις σημερινές φωτογραφίες μερίμνησαν οι συνεργάτες μας Νίκος Κεφαλληνός, Σπύρος Νέγκας και Γενναίος Πέττας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: