e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Στιγμιότυπα από την αποψινή Λιτάνευση του Αγίου Διονυσίου και τον Εσπερινό

Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας








Οι παραπάνω φωτοστιγμές δεν είναι ικανές ν' αποδώσουν την αποψινή συγκίνηση κατά την έναρξη της χειμερινής πανηγύρεως του προστάτη και πολιούχου Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου. Είναι κορυφαίες ώρες για κάθε Ζακυνθινό, τόσο η Κάθοδος του Μητροπολίτη Ζακύνθου από τη Σάλα του Μοναστηριού προς τον Ναό, όσο και η τρισσή Λιτάνευση του ιερού Σκηνώματος στο κεντρικό κλίτος του Ναού, υπό τα συγκλονιστικά παιανίσματα της παρούσης Φιλαρμονικής, αλλά και τα μελωδήματα του Εσπερινού, τονισμένα κατά το ζακύνθιον ύφος της ψαλτικής.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ενώ συγχοροστάτησαν, εκτός του οικείου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου, οι Μητροπολίτες Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, Θηβαΐδος κ. Πορφύριος, Πατρών κ. Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Νεοχωρίου κ. Παύλος, Μαραθώνος κ. Μελίτων, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Μεσαορίας (από Κύπρο) κ. Γρηγόριος, Κερνίτσης κ. Προκόπιος, Ρεντίνης κ. Σεραφείμ και Ωλένης κ. Αθανάσιος.



4 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Χρόνια Πολλά!
Να σας προστατεύει πάντα ο Άγιος που τον λιτανεύετε με τόση κατάνυξη.
Πρέπει να είναι πολύ συγκινησιακές οι στιγμές για σας. Προσπάθησα να "μπω" στην ατμόσφαιρα..
Να είστε καλά να γιορτάζετε.

panagiotisandriopoulos είπε...

Η φωτογραφική σου ανταπόκριση, αγαπητέ μας Π.Κ.,είναι κάτι σημαντικό για μας που δεν μπορέσαμε φέτος να προσκυνήσουμε τον Άγιο.
Να είναι πάντα βοήθειά μας και να προστατεύει τη νήσο του, τη μυροβόλο και αγαπημένη Ζάκυνθο.
Χρόνια πολλά!

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή!

Εὐχαριστοῦμε τὸν Τριαδικὸ Θεὸ ποὺ σὲ ἑμᾶς τοὺς ἂνάξιους χάρισε τέτοιο Ἅγιο καὶ τὸν εὐχαριστοῦμε ἐπίσης ποὺ μέσῳ ὐμῶν ἀπὸ τὸ Μπανάτο φτάνει μέσα στὰ σπίτια μας καὶ τὶς καρδιές μας ἡ λιτανεία τοῦ Τιμίου Σκηνώματος του.

Τὰ σεβάσματά μας στὸν Μητροπολίτη μας.

Daniel είπε...

Με πολλή συγκίνηση συμμετείχα κι εγώ έστω ηλεκτρονικώς σε αυτές τις υπέροχες στιγμές. Θερμές ευχαριστίες τόσο σ εσένα για την ανάρτηση όσο καισ τον φωτογράφο!!!

Χρόνια Πολλά και Καλά στους απανταχού Ζακυνθίους για τη Μεγάλη μας Ημέρα, στους δε εορτάζοντες, να χαίρονται την ονομαστική τους εορτή, μου διαφεύγουν πολλά από τα ονόματα συνεργατών και φίλων του Νυχθημερόν αυτή τη στιγμή, έτσι μου ήλθε στο νου, ο κύριος Διονύσιος Φλεμοτόμος, του στέλνω ευχές και χαιρετίσματα, καθώς και
σε απαξάπαντες τους εορτάζοντες.
Βοήθειά μας ο Άγιος, και του χρόνου με υγεία,
με την αγάπη μου σε όλους,
Διονυσία Μούσουρα-Τσουκαλά