e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Μια άγνωστη εικόνα του Αγίου Διονυσίου


Καθώς οι απανταχού Ζακυνθινοί βρισκόμαστε λίγες μόνον ημέρες πριν από τη χειμερινή πανήγυρι του Προστάτη και Πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου (16-19 Δεκεμβρίου) και ήδη προετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε το "Άγιο Κορμάκι", ανακοινώνουμε σήμερα κάτι αξιοσημείωτο: Μια Αναγνώστριά μας, η οποία επιθυμεί να μείνει στην ανωνυμία, κατείχε ως οικογενειακό κειμήλιο μια φορητή εικόνα (βλ. φωτό εδώ) με τον Άγιο της Συγνώμης ένθρονο. Σύμφωνα με την υπάρχουσα επιγραφή έχει ιστορηθεί δια χειρός Αγαπίου Μοναχού το αωιζ΄ (1817) και αποτελεί δέηση Ιγνατίου Μοναχού.

Το κειμήλιο αυτό πριν από μερικούς μήνες αφιερώθηκε από τη Φίλη μας στην εν Ζακύνθω Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, δια του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου, ώστε να λάβει θέση στο Μουσείο ή Κειμηλιοφυλάκιο της περιώνυμης Μονής.

Συγχαίρουμε την Δωρήτρια και τής ευχόμαστε ο Άγιός μας να την σκέπει οικογενειακώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: