e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Μνημονεύοντας απόψε τους Κεκοιμημένους














Κάμποσοι ενορίτες προσήλθαν σήμερα το απόγευμα (Ψυχοπαράσκευο πριν την εορτή της Πεντηκοστής) στον ναό της Παναγούλας μας και στο παρακείμενο Κοιμητήριο, αναθυμούμενοι τους Νεκρούς μας. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης μετείχαν προσευχητικά στη συνάντηση με τους Αγαπημένους.

Ο Εφημέριός μας, στη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στην παιδαγωγική και αναγωγική χρησιμότητα των Μνημοσύνων, κατά τα οποία αφενός μεν ασκούμαστε στην οριζόντια αγάπη μεταξύ των συνανθρώπων, ενόψει και της δικής μας βιολογικής λήξης, αφετέρου δε στην κατακόρυφη αγάπη - αυτήν των ανθρώπων με τον Κύριο της Ζωής, αποβλέποντας στην Κοινωνία των Πάντων (ζωντανών και απ' αιώνος νεκρών) μ' Εκείνον στα Έσχατα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: